هکر نست – دانشگاه های صنعتی شریف و تهران در آخرین رتبه بندی موسسه انگلیسی QS در میان دانشگاه های برتر دنیا در رتبه زیر ۶۰۰ قرار گرفتند.
در جدیدترین رتبهبندی دانشگاه های دنیا که توسط موسسه انگلیسی QS (مخفف Quacquarelli Symonds) برای سال ۲۰۱۸ منتشر شده است؛ دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۴۸۰ – ۴۷۱ و دانشگاه تهران با رتبه ۶۵۰ – ۶۰۱ تنها نمایندگان ایران هستند.
براساس رتبهبندی موسسه یادشده، موسسه فناوری ماساچوست (امآیتی) رتبه اول بهترین دانشگاههای دنیا را به خود اختصاص داده است. سه دانشگاه استنفورد، هاروارد و موسسه فناوری کالیفرنیا (کالتک) به ترتیب رتبههای بعدی را دارند.
رتبه پنجم از آن یک دانشگاه انگلیسی است. دانشگاه کمبریج، جلوتر از دانشگاه آکسفورد در رتبه پنجم قرار گرفته است. رتبههای هفتم و هشتم را هم یوسیال و کالج سلطنتی، دو دانشگاه لندن تصاحب کردهاند. آخرین کرسی تکرقمی بین بهترینها را باز هم یک دانشگاه آمریکایی، دانشگاه شیکاگو، تصاحب کرده است.
تنها کشوری که جز آمریکا و انگلیس در میان ۱۰ دانشگاه برتر نماینده دارد سوئیس است. موسسه فناوری فدرال سوئیس (ایتیاچ) دهمین دانشگاه برتر دنیا است. اولین دانشگاه آسیایی دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور است که رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده و در بهترین جایگاه یک دانشگاه آسیایی از زمان مرسوم شدن این رتبهبندیها تاکنون ایستاده است.
دانشگاه لوزان سوئیس، دانشگاههای پرینستون و کورنل آمریکا، دانشگاه ملی سنگاپور، دانشگاههای ییل، جان هاپکینز، کلمبیا و پنسیلوانیا باز هم از آمریکا و دانشگاه ملی استرالیا در رتبههای بعدی زیر ۲۰ دنیا قرار دارند.
در آسیا، بعد از دو دانشگاه سنگاپوری، دانشگاه شینهوا قرار دارد که در رتبه ۲۵ دنیا است. کرسیهای بعدی هم در اختیار کشورهای شرق آسیا قرار دارد. دانشگاه هنگکنگ در رتبه ۲۶ جهانی، دانشگاه توکیو ژاپن در رتبه ۲۸ جهانی، دانشگاه علم و فناوری هنگکنگ در رتبه ۳۰، دانشگاه کیوتو ژاپن و ملی سئول کرهجنوبی در رتبه ۳۶، دانشگاههای پکن و فودان چین در رتبههای ۳۸ و ۴۰ قرار دارند.
ایران در این رتبهبندی معتبر دانشگاهی دو نماینده دارد. دانشگاه صنعتی شریف بین ۴۷۱ تا ۴۸۰ و دانشگاه تهران بین ۶۰۱ تا ۶۵۰ رتبهبندی شدهاند.
منبع : ایرنا
نوشته «شریف و تهران» در میان دانشگاه های برتر دنیااولین بار در هکر نستپدیدار شد.