یکی از رایج ترین منبع ورود ویروس به دستگاه های شما، از طریق وب سایت ها است و هر سه مرورگر قوی Chrome، Firefox و Edge امنیت بالایی را ارائه میکنند. برای مثال، اگر کروم متوجه سایت مشکوکی شود؛ قبل از باز کردن آن هشدار میدهد. پس تا زمانی که این مرورگرهای قدرتمند میتوانند ویروس ها را کشف کنند و سایت های مشکوک را تشخیص دهند نیازی به نرم افزار های امنیتی نیست.
راه هایی که معمولا ویروس برای راه یابی به دستگاه هایمان پیدا میکند باز کردن صفحات وب و دانلود فایل های ویروسی است. اکثر کاربران این هشدار های امنیتی را نادیده میگیرند یا روی لینک اشتباه کلیک میکنند. برای مثال در سایت هایی که تبلیغات زیادی وجود دارد و زرق و برق زیادی در آن بکار رفته، دقت کنید که بر روی چه چیزهایی کلیک میکنید. همچنین استفاده ی کاربران از تورنت نیز میتواند عاملی برای ورود ویروس ها باشد. پس اگر از سایت ها و منابع معتبر برای دانلود فایل ها استفاده کنید، از این مرورگرهای قوی استفاده کنید و به هشدار مرورگرها توجه کنید واقعاً نیازی به آنتی ویروس ندارید. مورد دیگری که عامل ویروس در سیستم ها است، استفاده از آنتی ویروس Ransomware است که این آنتی ویروس، مخرب ترین نرم افزار، میان نرم افزار های مخرب است؛ که میتواند دستگاه شما را آلوده کند. این نرم افزار کدهای مخربی دارد که اطلاعات شما را رمزگذاری میکند و قادر نخواهید بود به اطلاعاتتان دسترسی داشته باشید؛ هیچ راه حلی برای از بین بردن آن نیست. در واقع احتمال رمز گشایی داده ها نزدیک به صفر است و برنامه از شما میخواهد تا برای دسترسی به اطلاعاتتان مبلغی را پرداخت کنید که اگر این مبلغ را هم پرداخت کنید هیچ تضمینی برای بازگشت اطلاعاتتان وجود ندارد.
همه ی این ها را گفتیم تا به این موضوع برسیم که هیچ آنتی ویروسی نمیتواند مقابل ransomware مقاومت کند و جلوی عملیات آن را بگیرد. پس میتوان با رعایت چند نکته ی ساده امنیت سیستم ها و گوشی های هوشمند را بدون داشتن آنتی ویروس ها بالا برد.